Üniversitede "Susmayacağız, Sustukça Sıra Bize Gelecek!" Sloganı

Üniversitede
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İnönü Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’da işlenen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine tepki göstererek kampüste bir yürüyüş düzenledi. Öğrenciler, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla "İkbal ve Ayşenur için adalet!" ve "Susmayacağız, sustukça sıra bize gelecek!" sloganlarıyla seslerini yükseltti.

Bilgeler Yolu’ndan Merkez Kütüphaneye

Yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, üniversite kampüsünde bulunan Bilgeler Yolu’ndan başlayarak Merkez Kütüphanesi önünde sona erdi. Yürüyüşün organizatörlerinden Şerife Gözüaçık ve Melahat Vural, kadın cinayetlerine karşı toplumun daha duyarlı olması gerektiğini vurguladılar.

"Kadınlar Yalnız Değil"

Şerife Gözüaçık yaptığı konuşmada, “Bugün burada öldürülen kadınlarımız için sesimizi duyurmak adına toplandık. 2024 yılında 292 kadın, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti. Bizler burada susmayarak, öldürülen kadınlarımızın sesi oluyoruz. Aldığı tehditler nedeniyle konuşamayan kadınların da sesi olmaya devam edeceğiz. Bu sesi her yere duyuracağız, çünkü kadınlar yalnız değildir,” ifadelerini kullandı.

Yetkililere Çağrı

Yürüyüş, öğrencilerin kadın cinayetlerine karşı yetkilileri acil önlem almaya çağırmasıyla sona erdi. Öğrenciler, yaşanan bu trajedilere karşı mücadelenin devam edeceğini belirttiler.

malatyagazete.com / inühaber

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.