Vali Yavuz'dan Arslantepe ve Ulu Camii'ye İnceleme

Vali Yavuz'dan  Arslantepe ve Ulu Camii'ye İnceleme
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Seddar Yavuz, Malatya'nın kadim kültürel miraslarından biri olan Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Kazı başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli’den bilgi alan Yavuz, hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu önemli ören yerinde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Arslantepe Karşılama Merkezi'ni de ziyaret ederek turistlere sunulacak hizmetler hakkında bilgi aldı.

Battalgazi ilçesinde, tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’ndaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yavuz, ilçedeki esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ayrıca Poyraz Konağı ve Ulu Cami’deki restorasyon süreçlerini yakından takip eden Yavuz, esnafa her zaman destek olacaklarını belirtti.


Vali Yavuz, Battalgazi’deki Beşkonaklar restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, bölgenin yüksek turizm potansiyeline dikkat çekerek tanıtım için çalışacaklarını ifade etti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.