Vatandaşın Neden Çile Çektiği Ortaya Çıktı... Otobüsleri Bozup Garaja Çekmişler

Vatandaşın Neden Çile Çektiği Ortaya Çıktı... Otobüsleri Bozup Garaja Çekmişler
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Göreve geldiğimizde MOTAŞ garajında 50 otobüs arızalarından dolayı çalışmıyordu. Yapılan tamir çalışmaları sonrasında bunlardan 30 adet otobüsün tamiri yapılarak işlevsel hale getirildi ve otobüs filomuza dahil edildi. 9 otobüsümüzün tamiri devam ediyor” dedi. MOTAŞ’da önceki dönem yaşanan bazı iddiaların yakında kamuoyuna yansıyacağı ifade ediliyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı ilk birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı’nda 11 Eylül Çarşamba günü saat 15.00’te Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

-“ MOTAŞ garajında 50 otobüs arızalarından dolayı çalışmıyordu”

Mecliste konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’mızda deprem sonrası yeni yerleşim alanları oluştu. MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz yoğun bir çalışma yürütmektedir. Göreve geldiğimizde MOTAŞ garajında 50 otobüs arızalarından dolayı çalışmıyordu. Yapılan tamir çalışmaları sonrasında bunlardan 30 adet otobüsün tamiri yapılarak işlevsel hale getirildi ve otobüs filomuza dahil edildi. 9 otobüsümüzün tamiri devam ediyor. 11 Otobüsümüzün tamiri mümkün olmadığından hurdaya ayırmak zorunda kaldık. 20 adet yeni otobüs alarak filomuza kattık.” Dedi.

-“Kuzey Çevre Yolu Sivas Yolundan Eskimalatya’ya kadar tamamlandı”

Er şunları söyledi, “Mevcut çevreyolumuzda sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Kuzey ve Güney Kuşak yollarımızı inşallah herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde bu sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesini kısa süre içerisinde hep birlikte göreceğiz. Kuzey Çevre Yolu Sivas Yolundan Eskimalatya’ya kadar olan kısımda da çalışmalar büyük oranda tamamlandı.”  

-“İkinci viyadük projesini 2025 yatırım programına almaya çalışıyoruz”

Beylerderesi Viyadüğü çalışmalarının da tamamlandığını belirten Başkan Sami Er, ikinci viyadük çalışması hakkında bilgiler vererek,  “İkinci viyadük çalışmamız var. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Meclisimizde ikinci viyadüğün yapımıyla ilgili kararı oy birliğiyle geçirmiştik. İkinci viyadük çalışmasını inşallah Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyurt Belediyemiz ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız. 2025 yılı programına almaya çalışıyoruz” dedi.

-“3 milyar TL’lik bir ihalemiz var” 

Malatya’da bulunan rezerv alan çalışmaları ve MASKİ çalışmaları hakkında bilgiler de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er şöyle konuştu, “MASKİ’de şu anda hazırlığını yaptığımız asbest borularının tamamını değiştirmek için 3 milyar TL’lik bir ihalemiz var. İkizce’de 2.2 milyar liralık 30 km uzunluğunda bir alt yapı yatırımımız var. Kaptaj’dan çıkıp Banazı’ya giden bir ishale hattımız var. Yaklaşık 600 milyon civarında olan ve hibeye bağladığımız bir çalışma devam ediyor. Su ve atık su yatırımlarımızdan ihalesi yapılanlar da var. 3 bin adet köy konutunun alt yapısını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Yine ihale aşamasında olan 1 milyarlık bir yatırım daha var. Depremde zarar gören depolarımızı tekrardan yapacağız. Beylerderesi’nde bir su kaynağı var. Bu kaynak suyunu da şehrimizin kuzey batısı için sisteme katacağız.”  

Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Hayvan Hastanesi açılışının da önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla gerçekleştirileceğini müjdeledi. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.