Yangın Mağduru Esnafa AFAD Destek Verecek

Yangın Mağduru Esnafa AFAD Destek Verecek
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya’da çıkan yangında işyerleri ve malzemeleri büyük oranda yanarak milyonarlarca lira kayba uğrayan esnafların zararlarının bir kısmının AFAD tarafından karşılanacağı açıklandı. 

Malatya Sanayi Sitesinde 9 işyerinde çıkan yangın da büyük oranda maddi hasar oluştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi yangına kısa sürede müdahale edildiğini açıklarken, milletvekilleri ise zararın karşılanması çiin çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “8 Temmuz 2024 tarihinde akşam saatlerinde Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi Çırak Sokak’ta meydana gelen yangına; 15 adet itfaiye arazözü, 25 adet su tankeri, 11 adet iş makinesi, 3 adet toma, 108 itfaiye personeli ve yaklaşık 140 belediye personeli ile müdahale edildi. İtfaiye ekipleri Çırak Sokak’taki yangına hızlı bir şekilde müdahale etti. Meydana gelen yangında ise 8 dükkân zarar gördü. Müdahale edilen yangın, ekipler tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.” denildi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “8 Temmuz gecesi Malatya Yeni Sanayi Sitesi'nde bir nalbur dükkanında başlayıp çevredeki 25 konteyner ve prefabrik yapıyı kullanılamaz hale getiren yangından dolayı maddi olarak zarar gören esnaflarımızın zararlarının bir kısmının AFAD tarafından karşılanması noktasındaki girişimlerimiz sonuç verdi. Buna göre Malatya Valiliği’mizin oluşturacağı komisyon, başvuruları alıp tespitleri yapacak.” açıklamasını yaptı. 

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Dün akşam sanayi bölgesinde çıkan yangınla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Oruç Baba İnan ve KOSGEB Başkanımız Serdar İbrahimcioğlu ile konuştum. Yangında hasar alan esnafımıza yönelik devletimizden özel bir kolaylık ve destek olur mu, bunu konuştuk. Bu geçici iş yerleri resmi sigorta kapsamında olmadığı için standart prosedürün dışında bir afet desteği sağlamaya çalışılacak. Net hasar tespitini bugün İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan aldıktan sonra Bakanlık ile takibini yapacağız.” Şeklinde bilgi verdi. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.