Yeni Malatyaspor Ligden Çekilmeyi Gündeme Aldı

Yeni Malatyaspor Ligden Çekilmeyi Gündeme Aldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatyagazete.com -   Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Şahin Altunok, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, kulübün deprem sonrası yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve ligden çekilme kararını kamuoyuna duyurdu.

Deprem Kulübü ve Şehri Vurdu

Altunok, kulüp başkanlığı görevine geldikten sonra çalışmalara hızlıca başladıklarını belirterek, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin kulübü yeniden olumsuz etkilediğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli önceki depremlerden ağır hasar gören tesis ve stadyumun, son sarsıntıyla birlikte ek hasarlar aldığını belirtti.

Stadyum ve Tesisler Yeniden Hasar Gördü

Altunok, sınırlı imkanlarla mücadele etmeye çalıştıklarını ancak dünkü depremin, kulübün stadyumda maç oynama girişimlerini sekteye uğrattığını vurguladı. “Yapılan tadilat çalışmalarına rağmen, dünkü deprem başvurumuzu ciddi şekilde etkiledi. Tesislerimizdeki hasarlar ise futbolcularımızda derin etkiler bıraktı" dedi.

Futbolcular Zor Şartlar Altında Çalışıyor

Altunok, gerek Malatya’dan gerekse diğer şehirlerden gelen futbolcuların, tesislerde kalmak istemediğini ifade etti. Zorlu şartlar altında maçlara hazırlanan sporcuların ciddi psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti. “Tüm şehirde olduğu gibi futbolcularımız da büyük travmalarla mücadele ediyor.” diye ekledi.

Ligden Çekilme Kararı Gündemde

Başkan Altunok, futbolcuların sağlığını korumak için ligden çekilmeyi düşündüklerini ifade etti. “Bu şartlar altında sporcularımızın sağlığını ve güvenliğini sağlamak için başka bir yol kalmadı. Aksi takdirde burada canlarına zarar gelebilir ve hayat boyu unutamayacakları travmalar yaşayabilirler." dedi. 

Altunok, sorumluluğun Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kamuoyuna ait olduğunu belirterek, kamuoyundan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Yeni Malatyaspor'un resmi olarak hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilme talebini Türkiye Futbol Federasyonu’na ilettiği açıklandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.