Yeşilyurt Belediyesi Kantin ve Esnaf Denetimini Arttırdı

Yeşilyurt Belediyesi Kantin ve Esnaf Denetimini Arttırdı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, okul kantinlerinde hijyen ve sağlık denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler, okul çevresindeki esnafları da kapsayacak şekilde genişletildi.

Kantinlerde Kapsamlı Denetim

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki okul kantinlerinde ve çevresindeki esnaflarda hijyen ve sağlık denetimlerine başladı. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, Yeşilyurt’un farklı bölgelerindeki eğitim kurumlarına yönelik denetimlerin artırıldığı belirtilirken, kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda satış noktalarında birçok kriter titizlikle kontrol edildi.

Denetimlerde gıda maddelerinin hijyen koşulları, ürünlerin saklama yöntemleri, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri, çalışma ortamının temizliği ve yangın güvenliği gibi konular incelendi. Zabıta ekipleri, sadece okul içi işletmeleri değil, okul çevresinde öğrencilere hizmet sunan bakkal, büfe ve fırınlar gibi iş yerlerini de denetime aldı. Bu iş yerlerinde hijyen standartlarına uyulup uyulmadığı dikkatle kontrol edildi.

“Öğrenci Sağlığı Önceliğimiz”

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Gölgeli, denetimlerin amacının öğrencilerin sağlığını korumak ve hijyen standartlarını artırmak olduğunu vurguladı. Gölgeli, “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Denetimlerde, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları ve hijyen standartlarına uygunluğu dikkatle incelenmektedir” dedi.

Gölgeli, denetimlerin sadece kantinlerle sınırlı kalmadığını ve okul çevresinde öğrencilere hizmet sunan esnafların da kontrol edildiğini belirterek, “Öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerimiz eğitim yılı boyunca sürecektir” ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.