Yeşilyurt'ta 260 orta hasarlı bina için ruhsat verildi

Yeşilyurt'ta 260 orta hasarlı bina için ruhsat verildi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

6 Şubat depremlerinden sonra, Yeşilyurt'ta "orta hasarlı" raporu verilen binaların güçlendirilmesi için başvurular hız kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde orta hasarlı olarak belirlenen binalar için Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurular yapıldı. Belediye, bugüne kadar 265 başvuruyu inceledi ve 260 bina için güçlendirme ruhsatı verdi.

-Başvuru Süreci

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için bina maliklerinin %80 mutabakat sağlaması gerekiyor. Numuneler alınıp laboratuvar sonuçlarına göre hazırlanan projeler, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sunuluyor. Başvuru sırasında vatandaşlardan harç alınmıyor ve gerekli evrakları tamamlayan vatandaşlar güçlendirme ruhsatlarını alarak imalat sürecine başlıyor.

-Yeşilyurt’ta 586 Güçlendirme Talebi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından "orta hasarlı" raporu verilen binalarla ilgili güçlendirme çalışmaları devam ederken, Yeşilyurt Belediyesi’ne 586 adet güçlendirme talebi dilekçesi sunuldu. Bu dilekçelerden 265'i güçlendirme ruhsatı başvurusu olarak değerlendirildi ve yapılan incelemelerin ardından 260 binaya güçlendirme ruhsatı verildi.

-Güçlendirme Çalışmaları Titizlikle Yürütülüyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, güçlendirme çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hemşerilerimizi bir an önce evlerine kavuşturmak için belediyemiz uhde ve yetki alanında olan çalışmaları titizlikle yerine getirmekteyiz. 31 Aralık 2023 tarihine kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze 586 adet güçlendirme talebi dilekçesi verildi, bunlardan 260 başvuru güçlendirme ruhsatı almaya uygun görüldü."


Yeşilyurt Belediyesi, güçlendirme ruhsatı alan vatandaşların, bir yıl içinde çalışmalarını tamamlayarak "Güçlendirme Yapı Kullanım İzni" alması gerektiğini hatırlattı. Başkan Geçit, "Vatandaşlarımız, süreçle ilgili bilgi almak için belediyemize başvurabilirler. Çalışmalarımız, ilçemizin yeniden inşa ve ihya süreci kapsamında aralıksız devam edecektir" dedi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.